het verhaal van een bijzonder kostuum


Dit kostuum, gebaseerd op de mode van ca. 1525, is nog niet zo oud, het is gemaakt in 2017.
Toch heeft het geschiedenis gemaakt en ìs het geschiedenis. De kleding is door mij speciaal gemaakt voor de Internationale Hanzedagen 2017 in Kampen. Tijdens die dagen is de Slag om de poorten van Kampen nagespeeld. Er werden figuranten gevraagd, ik heb aan de oproep van de Ridders van Kampen gehoor gegeven en kreeg toestemming om mee te doen in deze zelfgemaakte kleding. Het was een geweldige ervaring om zo in stijl 3 dagen terug te gaan in de Middeleeuwen.
Het kostuum is mij dierbaar, omdat het hele proces van het maken, het dragen en het beleven precies symboliseert waar ik voor sta in het leven en in de stad Kampen: Je kunt heel veel bereiken met weinig middelen en groot doorzettingsvermogen. Het motto is niet voor niets zo gekozen: Fortis in Arduis, zegt alles: sterk, standvastig in moeilijke tijden.
De kleding is is gemaakt van al gebruikte stoffen o.a. linnen tafelkleden, een sierkussen overtrek, een vilten placemat en andere afgedankte materialen die op deze manier een unieke bijzondere herbestemming hebben gekregen.

 

Ingezonden door:

Annet Visser